вторник, 19 февруари 2008 г.

Идел краят на Македония

dnes.dir.bg >> Идел краят на Македония

3 коментара:

Yoradna каза...

И ние някога мислехме, че са на наша страна и са искрени с нас, и че се грижат за нашето добруване. Аз самата извърших доста глупости, вярвайки в това. Но какво се оказа? Няма добруване в това да те контролират. Вървят с теб, в "твоята" посока, докато ти метнат юздата - а след това вървиш накъдето те подкарат/сръчкат. Безпокоя се най-вече, че някои хора може да водят страната си към това не от наивност, глупост или недалновидност, а защото никога не са били свободни и точно затова са се озовали на високите си постове.

Yoradna каза...

А нещата с тази независимост бяха според мен насилени и изкуствено ускорени, без да следват по-бавния си естествен път, в който постепенно да се изглаждат противоречията и да се изчисти и трасира пътя на новата държава, най-вече в региона, в средата й, така че да бъде създадена благоприятна обстановка и за тях, и за околните. И сърбите да се подготвят, да им даде възможност да опитат. Сега след този тласък или блъскане към независимост, те или ще трябва да се противопоставят на "покровителите си" и наистина да бъдат независими, или ще да приемат ярема.

Yoradna каза...

Някога, преди 100 години, сърбите бяха любимеца, на когото заложиха, но ето как свърши в крайна сметка. Наистина сега се залага не на една държава с повече етноси, както беше бивша Югославия, макар и почти все славянски, а на един етнос в повече държави. И това може да държи Балканите и Европа в шах. Но пак би свършило така - причините ще са малко по-различни от тези за края на Югославия, но в крайна сметка ще се основават на същото.