събота, 29 март 2008 г.

четвъртък, 27 март 2008 г.

сряда, 26 март 2008 г.

Хиперактивните момичета са изправени пред проблеми

News.bg >> Хиперактивните момичета са изправени пред проблеми

Как цветовете влияят на настроението

News.bg >> Как цветовете влияят на настроението

България - ”тигърът” на авточастите

dir.bg >> България - ”тигърът” на авточастите

М-Тел прави конкурс за социални проекти

mediapool.bg >> М-Тел прави конкурс за социални проекти

Създават фондация за развитие на социалните мрежи

News.bg >> Създават фондация за развитие на социалните мрежи

Кой кого слуша?

Като следя новините около Косово и сърбите и се опитвам да разбера тенденцията ми идва наум, че не е изключено да се цели сделка "сръбската" част на Косово срещу "албанската" част на Македония. За съжаление ясно е, че македонците не действат сами и в свой интерес, а слушат сърбите и американците. Може би сърбите слушат също американците, както правят и част от албанците. Кого слушат руснаците: себе си или американците, или и американците? Чудя се защо им трябва да подкрепят сърбите за отделянето на албанско Косово? - ако те не ги подкрепят, сърбите едва ли биха намерили значима подкрепа у другиго, поне явна (извън тайната американска в някои отношения) за очевидно болните си и нерационални амбиции.

Една такава сделка, ако реално се цели, не би била от полза ни за сърбите, ни за албанците, ни за някой друг на Балканите. Най-малко би била от полза на македонците, които вместо да се възползват сами от географските и културните си предимства се превръщат в "природния ресурс", заради който може би Сърбия би могла да иска да остане извън ЕС като норвежците.

Чудя се защо някои велики сили толкова много се стараят да ни изтикат и нас, българите, и целия регион (или да ни "натикат в миша дупка")? С какво нашият регион, респективно полуостров, им пречи на интересите? Регионалното съперничество? Големият потенциал, който ако се развие, би привлякъл по естествен начин ресурси, които те искат за себе си? Пътя на нефта и другите горива към Европа? Но това е от столетие и повече, преди нефтът да изглежда толкова важен. Не мисля, че проумявам.

Звезда ли е Валентина Хасан?

в. "Нов живот"-Кърджали >> Звезда ли е Валентина Хасан?

Феноменът от Music Idol е кротко и добро момиче според съселяните на мъжа й от кърджалийското село Звезделина.