петък, 6 юни 2008 г.

Откритие: Тъпите мухи живеят по-дълго

Нетинфо >> Откритие: Тъпите мухи живеят по-дълго

Нов пътеводител за България излезе на италианския пазар

ProntoSofia >> Нов пътеводител за България излезе на италианския пазар

Журналистите в челото на класацията по технострес В ИТАЛИЯ

ProntoSofia >> Журналистите начело на класацията по техностес в Италия

Журналисти и програмисти - най-засегнати от техностреса

News.bg >> Журналисти и програмисти - най-засегнати от техностреса

Показаха лаптоп с вграден проектор

News.bg >> Показаха лаптоп с вграден проектор

сряда, 4 юни 2008 г.

Как ни подвеждат фирмените брошури

dnevnik.bg >> Как ни подвеждат фирмените брошури

Шефовете знаят, че политиката по въпроса работа - личен живот в компанията, публикувана във фирмената брошура, е предимно за целите на набирането на персонал и че договорките в реалния свят се правят строго индивидуално в контекста на подкрепяща култура, а не на "Ама компанията казва, че...".

...

Ако казвате "да" на всичко, няма да получите баланс, а ще го загубите.

Да казваш "не" е невероятно освобождаващо. Опитвайте го с всичко, което не е част от преднамерено избрания ви план за работата и личния живот.

Уверете се, че вашият план за постигане на баланс между работата и личния живот не ви оставя отвън. Наистина убийствена динамика в този баланс е синдромът "всеки е щастлив с изключение на мен". Много компетентни хора измислят съвършен план за постигане на баланс между работата и личния живот, който им позволява да дават достатъчно от себе си на работното си място, достатъчно - на семейството, и достатъчно - на една или две доброволни организации.

Проблемът е, че този съвършен план създава един вид свободен от забавления вакуум за човека, който е в центъра му.

Разбира се, балансът между работата и личния живот включва правенето на компромиси и почтените хора са длъжни да изпълняват ангажиментите си у дома и на работното място. Ако обаче създадете план за постигане на този баланс, в който за вас няма никакви забавления, шансовете са, че няма да можете да го поддържате.

Ако не си доставяте радост с вашия план за работата и личния живот, един ден ще се събудите в някакъв специален ад, в който всеки друг освен вас е щастлив.