сряда, 7 април 2010 г.

Полицейско-мутренски стил на управление

Очевидно наблюдаваме смесица от този подход в управлението, но като неспециалист ми е трудно да кажа кое преобладава. Преди все пак имаше някакъв плурализъм, доколкото управляващите политически партии от една страна и службите с властите (като медийната), които са под техен контрол, бяха противници. Сега полицейско-мутренският подход вече е почти тотален, с изключение на няколко (все още) опозиционни политически партии. И тъй като нашите управляващи са подвластни на БигБрадър/с, може да се каже, че сме в крак със световния ред.

Това, което се случва с военните пък - реформи с пенсионирания и др. под, както и хващането на бившия министър с подкуп (все още няма съдебна присъда), ми напомня на случващото се в Турция. Дали и тук управляващите не са виждали заплаха от страна на военните?

Резултатът от всички тези методи, освен влошаване на икономическото състояние на държавата, а вероятно и още по-силно влошаване на политическото, културното и всяко друго, ще бъде, че най-способните и активните отново масово ще  започнат да бягат в чужбина с изключение на тези, които властта смята за опасни за себе си. Последните ще задържат вътре и ще ги мачкат, докато престанат да бъдат неудобни по един или друг начин.

вторник, 6 април 2010 г.

Как можем да очакваме добро на Евровизия?

Та българската култура и българската интелигенция трябва да бъдат смазани! Няма да ни оставят да се представим добре на Евровизия и въобще. Ще трябва да харесваме още повече англосаксонска, попфолк, респективно сръбска музика, чиято рожба е той. Трябва да обичаме англосаксонско и сръбско, а себе си и своето да бичуваме и отричаме. А българската "естрада", българската музика, толкова обичана от по-старите поколения, постепенно съвсем ще отмре и ще се загуби от националния ефир.

Това по повод на "Вода" (http://www.youtube.com/watch?v=F9ytzgtLW1A) - песента, която имаше потенциал да бъде първа, но не  бе представена добре. А не бе представена добре по множество фактори, за които съвсем не на първо място можем да виним изпълнителите. Изборът на песни се манипулира също както и политическите избори.

Ние, българите, не трябва да се харесваме. Тези, които трябва да се харесат и да се класират на върха, са "политически коректните" и удобните. Може би по-скоро удобните, защото такива като нас не можем да бъдем политически коректни, докато съществуваме - просто трябва да ни заличат, за да са доволни от нас. Те - БигБрадърс.

Нови сайтове

Вече използвам няколко blogspot.com адреса за различни неща. Тук ще публикувам само свои размисли и коментари, когато имам какво да кажа.