събота, 15 ноември 2008 г.

Обучение на тема: "Управление на репутацията"

events.dir.bg >> Обучение на тема: "Управление на репутацията" ще се проведе на 28 и 29 ноември

Репутацията е един от най-ценните активи, независимо дали сте компания, професионалист на свободна практика или просто човек.
Репутацията е един от най-ценните активи, независимо дали сте компания, професионалист на свободна практика или просто човек. Репутацията, казва древноримския поет Персей е да те сочат, но не с пръст.

Репутацията предопределя, според една китайска пословица, кои врати ще са отворени за вас и кои не. За компанията, борбата за репутация е борба на живот и смърт, независимо дали е малка еднолична фирма или огромна корпорация.

Управлението на репутацията включва всичко – от средата вътре в организацията до онлайн пространството.

Важно е вие да управлявате репутацията на компанията. Иначе другите ще го направят вместо вас.

Предлагаме ви два дни интензивно обучение по управление на корпоративна репутация.

Какво ще научите:

• Как да стигнете до върха? – Разликата между идентичност, имидж, репутация и супермарка
• Репутацията? Тя не може да се измери. Но това не е вярно и ще ви покажем кои са компонентите за измерване на корпоративната репутация извън и в оналйн средата.
• Не знаете какво се случва с репутацията ви в онлайн пространството - време е да започнете да управлявате репутацията си и онлайн.
• За кризата е вярно само, че все някога ще се случи, затова е важно да знаете как да управлявате репутацията си при криза?
• И най-важното - Как се възстановява репутацията или как да не се стига дотук.
• Теорията ще върви ръка за ръка с разглеждане на примери от практиката, игрови модели и решаване на казуси.

Лекторите, които ще ви помогнат да овладеете уменията за управление на репутацията са:

• д-р Десислава Бошнакова - ПР практик, преподавател и автор на редица специализирани публикации.
• Милко Георгиев - специалист по маркетинг, дългогодишен лектор по интегрирани маркетингови комуникации и медия планиране. Автор на рубриката “Маркетинг 2.1” в списание Мениджър.

В цената на обучението влизат:

Учебни материали, кафе паузи, обяд, книгата „Създаване на корпоративна репутация”
Цена за един участник: 375 лв. + ДДС

Повече за обучението на: www.roibg.com и http://marketing21.biz

Място на провеждане: Винтидж клуб, ул. "Иван Вазов" №16

Дати на провеждане: 28 ноември (петък) – 14.00 до 18.00 часа
29 ноември (събота) – 10.00 до 17.00 часа

Информация за Обучение на тема: "Управление на репутацията", 28.11.2008 г.

Информация за Обучение на тема: "Управление на репутацията", 29.11.2008 г.

Източник: ROI Communication

петък, 14 ноември 2008 г.

25-те най-полезни храни на планетата

netinfo >> 25-те най-полезни храни на планетата

Списъкът се базира на последните научни изследвания за всеки от продуктите, пише Zdrave.bg
13.11.2008

1. Кайсии
2. Авокадо
3. Малини
4. Диня
5. Манго
6. Домат
7. Стафиди
8. Смокини
9. Лимон
10. Лук
11. Джинджифил
12. Броколи
13. Тиква
14. Спанак
15. Китайско зеле
16. Чесън
17. Лапад
18. Пшеничен зародиш
19. Леща
20. Орехи
21. Шарен боб
22. Мляко с ниско съдържание на мазнини
23. Обезмаслено мляко
24. Морски дарове
25. Сьомга

25-те най-полезни храни на планетата

netinfo >> 25-те най-полезни храни на планетата

Списъкът се базира на последните научни изследвания за всеки от продуктите, пише Zdrave.bg
13.11.2008

1. Кайсии
2. Авокадо
3. Малини
4. Диня
5. Манго
6. Домат
7. Стафиди
8. Смокини
9. Лимон
10. Лук
11. Джинджифил
12. Броколи
13. Тиква
14. Спанак
15. Китайско зеле
16. Чесън
17. Лапад
18. Пшеничен зародиш
19. Леща
20. Орехи
21. Шарен боб
22. Мляко с ниско съдържание на мазнини
23. Обезмаслено мляко
24. Морски дарове
25. Сьомга

четвъртък, 13 ноември 2008 г.

Пускат интернет без компютър или телефон

news.bg >> Пускат интернет без компютър или телефон

Американската компания за електроника Qualcomm обяви, че пуска устройства за развиващите се страни, които ще позволяват високоскоростен достъп в световната мрежа интернет без наличие нито на компютър, нито на мобилен телефон, предаде Франс прес, цитирана от HiComm.bg.

Устройството е наречено Kayak и може да бъде включено към монитор на компютър, както и към обикновен телевизор и позволява свързване към интернет чрез мобилна връзка от трето поколение (3G), която позволява високоскоростен безжичен достъп, за който не е необходим и мобилен телефон, пише компанията в комюнике.

Kayak може да се свърже с мишка и клавиатура или да има приложен към него собствен екран и използва интернет навигатора "Опера".
Той може да се използва и като конзола за игри.

Мрежата 3G е "решението за достъп до интернет по целия свят и по-конкретно в развиващите се страни", заяви вицепрезидентът на Qualcomm, който отговаря за маркетинга, Луис Пинеда.

Първите устройства, произведени от тайванската компания Inventec Corporation, ще бъдат тестван в началото на следващата година в Югоизточна Азия.

Големият град: Какви вреди нанася на здравето

netinfo >> Големият град: Какви вреди нанася на здравето

Населението на големите градове живее с около 10 години по-малко, отколкото хората в по-малките населени места, пише Zdrave.bg
12.11.2008

Световната статистика сочи, че населението на големите градове живее с около 10 години по-малко, отколкото хората в по-малките населени места.

Отслабване на имунитета

Една от основните причини за това е отслабването на имунитета. То води до развитие на хронични заболявания и склонност към алергии.

Особено характерно е за жителите на големите промишлени центрове, където има повече производства и твърде много автомобили. На такива места замърсяването на въздуха с вредните газове и отпадъците от производствата е много по-голямо, а поради гъстотата на населението, инфекциите се разпространяват по-бързо.

Според лекарите, най-опасният за имунитета фактор са вредните вещества, с които работи човек или близо до чиито източници живее. Данните сочат, че имунитетът на населението, което живее в радиус от 1 км от център на производство е силно понижен.

Снимка: БГНЕС



Замърсеният въздух също е опасен. В големите градове почти няма екологично чисти места. Дори ако в близост до жилищните райони няма вредни производства, то със сигурност се движат много автомобили. Отделяните от тях газове оказват не по-малко отрицателно влияние на имунната система.

Решение:
За да намалите риска от инфекции, трябва да си правите профилактични ваксини, а по време на епидемия да избягвате местата, където се струпват много хора. Приемайте имуностимулиращи препарати, особено за профилактика на грипа (но само по лекарско предписание!). За витамин С и Е също се смята, че укрепват имунитета.

Постарайте се да обзаведете дома си така, че да избегнете всичко, което повишава риска от алергия: натрупване на прах, пухени възглавници, предмети от естествена вълна. Всички тях можете да замените със синтетични материали.

Недостиг на микроелементи

Втората голяма вреда, която нанася животът в големия град е недостигът на микроелементи. Като следствие от това човек по-бързо се уморява, понижава се способността му да мисли, става по-раздразнителен.

Специалистите смятат, че причината е в недостига на магнезий и желязо. Основният признак за пониженото количество магнезий е повишена чувствителност и нервност. Недостигът на желязо пък се характеризира с влошаване на паметта и промяна в характера.

Изгорелите газове от автомобилите насищат въздух с олово и манган, а оловото пречи на организма да усвоява необходимото количество йод. Наднорменото количество манган пък увеличава риска от болестта на Паркинсон и способства и за недостига на желязо.

Повечето хора в големите градове страдат и от липса на селен, особено важен за възрастта между 42 и 49 г. Състоянието на организма през този период определя в най-голяма степен колко дълъг и "качествен" живот ще има човек оттук нататък.

Липсата на цинк води до повишаване на риска от алкохолизъм (с помощта на този минерал се извършва утилизацията на алкохола в безопасни продукти).

Решение:
За да избегнете недостига на:

- магнезий - включете в менюто си натурален шоколад, какао, различни ядки, портокали.
- цинк - яжте пшеничени кълнове, семена, фъстъци, яйца, хайвер. Най-много цинк има в стридите. Можете да приемате и добавки, съдържащи цинк: цинков сулфат, цинков аспаргинат.
- селен - не забравяйте за броколито, царевицата и ръжения хляб.
- желязо - употребявайте повече месо и черен дроб. Хлябът и хлебните изделия, както и млякото и яйцата, влошават усвояването на желязото.

Психологическо напрежение

Третата вреда, застрашаваща здравето на жителите на големите градове, е психологическото напрежение. Неговите най-чести прояви са резките промени в настроението, агресивността и умората от общуването.

Психолозите подчертават, че жителите на големите градове общуват по различен начин от тези в малките населени места, където всеки човек има своята значима роля в "историята" на града или селото, а съседите се познават от няколко поколения.

За разлика от малките градове и селата, където традициите са особено на почит, правилата и нормите на живот в големия град са до толкова разнообразни, че нерядко са неясни. А това често е причина за вътрешни конфликти, нарастване на социалното напрежение и желание да се изолираш от другите.

Всичко това се усложнява и от еволюционния факт, че за човека като биологичен вид всъщност рядко е полезно да открие себеподобни. Неслучайно едрите бозайници си имат свои територии, където живеят по двойки или на семейства. Същото важи и за птиците, които живеят на ята, състоящи се от няколко десетки птици. Дори най-общителните от човекоподобните маймуни също си имат "племена", които ревностно охраняват своите територии от "чужди".

Човекът в големия град трябва постоянно да се бори с този инстинкт, който обаче остава заложен в него от природата - обърнете внимание на хората, които в полупразния автобус винаги предпочитат тези места, където ще са максимално далеч от останалите пътници.

По-често хората са принудени - в транспорта, на работното си място, понякога и у дома си, буквално да бъдат един до друг. Това доказано води до склонност към агресивност, проява на скритите комплекси и общо влошаване на психичното здраве.

Според интересно наблюдение на американски психолози, разглеждането на еднакви елементи (например многоетажни домове с прозорци) предизвиква и у хората и у животните пристъпи на агресия и немотивирана мъка.

Решение:
За да се справите с този проблем, постарайте се и у дома, и на работното си място да си организирате свое лично пространство.

Ходете по-често на изложби, излизайте сред природата, където психиката ще има възможност да си отпочине от градската среда.

Добре е всеки ден да си отделяте по половин час "насаме със себе си" - това е необходимо за психиката на всеки човек.

Здраве.bg

сряда, 12 ноември 2008 г.

Джобен комплект за оцеляване - версия 2

http://xns.blogsite.org/blog/?p=593 >> Джобен комплект за оцеляване - версия 2

Публикувано от Стоян Стоянов категория Екипировка / Survival, tags: комплекти, оцеляване, статии

вторник, 11 ноември 2008 г.

Еко възглавнички пазят съня и поддържат добрия тонус

netinfo >> Еко възглавнички пазят съня и поддържат добрия тонус

Обвивките на спелта - стар сорт жито - не отиват на боклука, а се грижат за здравето под формата на закачливо шумолящи възглавници и матраци

Как да се справим с вечното мръзнене

netinfo >> Как да се справим с вечното мръзнене

Може навън да ходим със зачервен нос, на работа ръцете ни да стават почти лилави, а под одеялото да лежим с измръзнали крака и все пак това да не е заради зимните студове
11.11.2008

Съвсем не е задължително усещането, че все ни е студено, да се дължи единствено на ниската температура. Може навън да ходим със зачервен нос, на работа ръцете ни да стават почти лилави, а под одеялото да лежим с измръзнали крака и все пак това да не е заради зимните студове.

Какво можем да направим?

Първо трябва да се убедите, че това постоянно мръзнене не е предизвикано от някакви здравословни проблеми. Често им е студено на хора, които страдат от:

- понижена функция на щитовидната жлеза (ако сте ревливи, бавни, бързо се уморявате и забравяте - изследвайте хормоните си),

- синдрома на Рейно (при охлаждане ръцете побеляват или посиняват, а при затопляне се подуват и болят - в този случай вие се нуждаете от ревматолог),

- сърдечно-съдови нарушения (задухът е тревожен сигнал),

- диабет и разширени вени (варикозна болест).

Напълно здравите хора обаче също могат да треперят от студ.

Мръзнещите ръце

Ледени са често ръцете на пушачите и на хората с прекомерно активна вегетативна нервна система, т.е. прекалено емоционалните и приемащи всичко твърде близко до сърцето.

Кръвоносните съдове на ръцете обичат контрастните вани с морска сол (едновременно с това ще укрепите и ноктите си). Не носете много пръстени - металът е добър проводник на топлината.

Що се отнася до пушенето, ето още една добра причина да откажете цигарите. Въпреки това ръцете ви ще започнат да се стоплят едва след 5-6 месеца - цигареният дим предизвиква наистина много силни спазми на съдовете.

Съвети за зимата:

- Носете ръкавици с един пръст: когато имат компания, на пръстите им е по-топло.

- Занимавайте се със спорт и фитнес. Движението помага за раздвижването на кръвта и за разширяването на периферните нерви.

- Приемайте мултивитамини - никотинова киселина, желязо йод, които са необходими на ендокринната система, регулираща топлообмена в организма.

Мръзнещите крака

Нозете могат да мръзнат при:

- понижено кръвно (кръвта се движи вяло по слабите, разширени вени),

- атеросклероза (тя влошава кръвообращението),

- варикозно разширение на вените.

Съвети за зимата:

- Откажете се от тесните дрехи, обувки и колани. Масажирайте по-често краката си, като почнете от стъпалата и постепенно преминете нагоре. Може да използвате и четки за масаж. Движете се повече.

- Закалявайте се! Всяка вечер си взимайте контрастен душ. Оставяйте във фризера мокра хавлия и преди сън потропвайте с крака по "леда за 3-5 минути, след което си обуйте памучни чорапи и ще усетите как кръвта ви се раздвижва по прасците и стъпалата.

- Специалният антицелулитен крем с кайенски пипер също предизвиква прилив на кръв (ефектът се усеща през цялата нощ).

- Задължително преди да излезете на улицата намажете лицето си с мазен крем.

Мръзнещите бузи, уши и нос

Носът е наситен с нервни окончания и кръвоносни съдове, затова толкова чувствително реагира на миризми, дразнители и психично-емоционални състояния. Той първи реагира и на студа.

Бузите реагират подобно на носа. При повърхностно разположение на съдовете (за това свидетелства постоянното им зачервяване) те могат да измръзнат дори още по-рано.

Ушите (най-вече ушните миди) мръзнат като привило при хората, които по различни причини не искат да използват шапка дори и в най-студеното време.

Косата не може да измръзва. Но при прекомерно охлаждане кръвоснабдяването на кожата на главата се влошава, косата не получава необходимите питателни вещества, изтънява и почва да окапва. Това е още една причина да носите шапка.

Съвети за зимата:

- Носете леки очила с пластмасови стъкла - те са по-малки, отколкото стъклените, и оказват по-малък натиск върху кръвоносните съдове.

- Винаги слагайте шапка. Колкото по-голяма част от главата обхваща тя, толкова по-добре.

- Целият организъм има полза от вана със загряващи етерични масла (джинджифил, карамфил, канела, сандал). Достатъчни са 2-3 капки.

Да се стоплим и вътрешно!

- Горещият сладък чай с мед и лимон бързо зарежда тялото с "гориво" - въглехидрати и витамини.

- Шоколадът също е експресно топливо. Неслучайно за него алпинистите казват, че отива направо в кръвта.

- Растителните масла осигуряват на организма витамин Е, който укрепва капилярите.

- Сандвичът с бекон ще стопли отслабналия или измъчен от нискокалоричната диета организъм.

- Индийците са убедени, че чаят от джинджифил, мед и лимон разпалва "вътрешния огън".

Zdrave.bg

понеделник, 10 ноември 2008 г.

Нетинфо - По закон всеки е длъжен да изхвърля от

Нетинфо >> Разделно иназхвърляне на отпадъци

У нас домакинствата масово не си изхвърлят боклука разделно, защото системата работи на доброволен принцип, липсват стимули, контрол и санкции.