вторник, 9 юни 2009 г.

Развлечение | Магдалена спечели Music Idol, Бойко Бори�

dnevnik.bg >> Магдалена спечели Music Idol, Бойко Борисов ще финансира първия й клип


2 коментара:

Yoradna каза...

В днешно време словосъчетанието "честни избори" дори за такива шоута звучи толкова невъзможно както и "честно престъпление". Не говоря за елементарните и технически манипулации, свързани със самия процес на гласуване, а за обработката и манипулирането на съзнанието на хората, на техните моментни и малко по-трайни предпочитания и нагласи.

Все пак в дългосрочен план прогнозата може би е оптимистична: човечеството се е справяло с какви ли не бедствия и нещастия в историята си - ще се справи и този път. Стига само преди това не загине или не се върне хиляди години назад от екокатастрофа, което съвсем не е изключено.

Yoradna каза...

Това, че новият "мюзик айдъл" не блести с талант, макар да има чар и усмивка, не говори добре за тези, които дърпат конците, или да ги наречем още БигБрадърс, или претенденти за "господари на света", които може би понастоящем изглеждат доста близо до това... Макар между другото да ми се струва, че са прехвърлили вече пика си.

Дори в случая да са косвено замесени, този избор показва, че неща като талант и потенциал стоят далеч назад след... не знам, в случая едва ли може да се говори за вярност/лоялност, а да кажа посредственост не би било уместно и коректно към момичето, което едва ли само е повлияло на този избор. Или поне не бива да се говори за посредственост, свързана с музика и пеене, а по-скоро с позиция и характер, с отношение към случващото се. Дори нямам предвид поведение, което е показал новият "мюзик айдъл", а каквото не е показал, а показаха други кандидат-"мюзик айдъли". Например Русина едва ли имаше шанс след демонстрирания неколкократно патриотизъм, а Преслава и Виктория - след демонстрираното отношение след някои издънки от страна на екипа на предаването. Тук говоря за характер и отношение, в някои от горепосочените случаи според мен съчетани с талант.

Така че нехаресващите Биг Брадър биха могли да злорадстваме, че лансираният ни "отгоре" "мюзик айдъл" няма да е талантлив откъм гласови данни, но от друга страна тежко на всички ни, защото тези хора сега са концентрирали толкова много глобална власт в ръцете си и очевидно възнамеряват да концентрират още повече.

А вече съм писала, че тоталитаризмът, манипулирането на съзнанията и изборите на хората лишават обществата от възможността да преценяват реалистично ситуацията и оттук - да се приспособяват към средата си и да оцеляват в нея...