събота, 13 юни 2009 г.

Правилния външен вид в офиса

Dir.bg >> Правилният външен вид в офиса
Офисът не е място
за експерименти
с облеклото БГНЕС
Profit.BG - 13 Юни 2009, 12:13

Правилният външен вид в офиса
Profit.BG - 13 Юни 2009, 12:13

По дрехите посрещат, казват хората.

Понякога неугледният вид може да съсипе имиджа и да провали и най-обмислените планове... особено когато става дума за работа.

В повечето големи фирми съществува правилото, че фронт офисът (служителите, които работят пряко с клиентите) трябва да спазват по-строг дрес код, а служителите от бек офиса могат да си позволят по-голяма свобода, което изобщо не означава, че могат да ходят на работа както си поискат.
Принципно най-строго спазване на деловия стил се изисква в банковия и юридически сектор, където служителят трябва да излъчва стабилност и увереност.

В търговските, туристически или строителни компании се допуска и по-демократичен стил. За заетите в сферата на изкуството и медиите правила няма. Въпреки всичко това, ако кандидатствате за нова работа или точно започвате, по-добре е да следвате определени правила, за да не се окаже, че изглеждате не на място.

Огледайте новите си колеги и вижте дали съществува общ стил, който трябва да уловите. За да съчетаете корпоративния стил с вашия индивидуален, можете да добавите някакъв аксесоар, но не повече.

Избягвайте дрехи, които лесно се мачкат. Още в средата на деня ще сте загубили представителния си вид, а неугледността със сигурност не е във ваша полза.

Ако не знаете какво да облечете, например за интервю, винаги е за предпочитане да се придържате към консервативния стил. Дрехите се избират според сезона.

Златното правило за облеклото в офиса е: дрехите трябва да си отиват, да не предизвикват въпроси и да не изглеждат прекалено евтини.

В офиса трябва да мислите не само за своя комфорт, но и за този на колегите си.

Офисът не е място за екстравагантни изпълнения, включително и по отношение на облеклото.

Два добри костюма са по-добри от десет лоши. Така че не пестете от качество.

Не носете слънчеви очила в офиса.

Ето и най-неподходящите комбинации за офиса, според стилистите: - Джинси и панталони с ниска талия; минижуп; кожени, прилепнали дрехи; спортни дрехи- анцузи, потници и тениски на футболни отбори; плажни дрехи; материи с големи картинки и надписи; маратонки, чехли и ботуши над коленете; огромни бижута.

Няма коментари: