петък, 15 октомври 2010 г.

Психо атаките на Биг Брадърс в интимния ми живот 2 - Amnesty International

Допреди няколко години, може би 4-5, се смятах най-вече за жертва и търсех начини да се спася. И по ирония дотогава ги търсех от и се надявах на англосаксонските държави и "развити демокрации". Тогава разбирах донякъде ситуацията, но неизвестността откъде и от кого идва всичко това тогава беше много по-голяма.

Сега мисля, че всъщност може би съм донякъде привилигирована, защото разбирам неща, за които повечето хора по света са в неведение, а правителствата са безпомощни и не знаят как да ги преодолеят... В скоби казано, и освен това съм жива, макар над кариерата ми, респективно оцеляването ми, да тегнат куп въпросителни. Може би трябва да благодаря също на Бог или на Това, Което Наричаме Бог - и за възможността да разбирам, и за разбирането, и за това, че не съм преминала в отвъдното...

Поне досега не сме видели много случаи на ефективно и дълготрайно преодоляване от страна на отделни правителства - немарионетните правителства продължават да губят избори, победени чрез по-изтънчени или по-средновековни похвати. Според мен те губят до голяма степен поради това, че се опитват да правят това, за което у нас се казва "на краставичар краставици продава". От една страна те се борят не срещу вътрешните си политически опоненти, а  всъщност срещу стоящите зад тях и контролиращи ги Биг Брадърс. От друга страна те опитват да преборят Биг Брадърс със средствата, в които последните са се специализирали десетилетия и които всъщност са създали.

Смятам, че не само не мога да разчитам на спасение по начина, по който Биг Брадърската пропаганда внушава, например политическо убежище (наистина ли българите убиха Георги Марков, а руснаците - Литвиненко?) или помощ от неправителствени организации като Амнести интернешънъл или други организации за защита правата на човека. Може би самата аз съм една от първите лястовици на новото, което може да се окаже спасение за всички. Тъй като съм един от свободните, самостоятелно мислещи умове и почтен човек, способен да преодолее (в някаква степен) манипулациите, натиска и да прояви здрав идеализъм - също толкова важен, колкото и здравия реализъм и прагматизма при тези обстоятелства... Защото парите са важни, но не са всичко на този свят. А властта е възможна, защото хората я позволяват и докато вярват, че тя е в тяхна полза, а не вреда.

Що се отнася до Amnesty International:

Би било подценяване на Биг Брадърс да се вярва, че те биха оставили наистина независими от тяхното влияние неправителствени организации от този тип, особено толкова влиятелни. Това - логически. А фактически, последните доклади и анализи точно на Амнести Интернешънъл по отношение на България, а и на света, показват съвсем друга картина от тази, която аз смятам, че съм разбрала през изминалите години. И тяхната картина е много близка до вижданията  и официалните политики на англосаксонските правителства.

Освен това в днешно време всичко е виртуално и е много трудно да се представят доказателства, които да свършат работа за пред съд или за пред неспециализирана публика. Ако бе възможно да се представят такива доказателства, досега с властта на Биг Брадърс щеше да е свършено. Специалистите, например тези от тайните служби на различни страни, могат да проследят нещата (буквално) и да ги разберат, могат да проверят разбраното (например дали въз основа на него могат да прогнозират какво реално ще се случи). Но те вероятно нямат нещо "черно на бяло", което да представлява убедително доказателство срещу суперсила. Как например ще се разбере какво или кой причини катастрофите на самолетите на македонския президент Борис Трайковски и на полския президент Лех Качински заедно с почти целия патриотичен елит на страната? Кой всъщност уби Джон Кенеди? А финансовата криза напоследък в някои страни, които са  неудобни за Биг Брадърс? При това имаме налице толкова веществени неща.

Не, тези неправителствени организации не са и не могат да бъдат реална опозиция на всесилните Биг Брадърс. А точно от такава има нужда.

Няма коментари: