четвъртък, 14 август 2008 г.

Настилки

 DNES.BG Форуми -> Настилки

...

Помещенията в офиса могат да бъдат много и с различно предназначение - съответно настилките са различни и с различна якост. Но най-общо критериите са износоустойчивост и комфорт, добрия външен вид не се коментира - той е задължителен. 

Стандартен пример: 
входна област - гранит или винилови настилки, 
коридори - винилови настилки или мокетени плочи, 
работни помещения - винилови настилки или мокетени плочи, 
кабинети - паркети или мокетени плочи, 
при повдигнати (инсталационни) подове - мокетени и винилови плочи. 

Според фирмените стандарти могат да се изпълняват специални дизайни или да се подбират цветове. 
Мокети на рола също са приложими, но да се внимава с якостта им - има отчетливо разделение между "domestic" и "contract" качествата. На външен вид, за неспециалиста, е чудно защо по-дебел и комфортен мокет е понякога в пъти по-евтин от друг, по-груб, мокет Впрочем при мокетните плочи също има домашни качества - внимавайте. За съжаление търговците у нас най-често имат грижата единствено да си продадат стоката и затова - като питаш: "става ли за...", отговарят: " Разбира се! Точно за Вас е! " 
Решението - 
Консултирайте се и с незаинтересовани специалисти, също така с информацията в интернет. Питайте непременно за гаранции и какво означават те! (Внимавайте със "ситния" текст). Като правило прфесионални решения не се търсят в супермаркета - търсете специализирани фирми и комплексни решения - те излизат по-евтино в крайна сметка. 

За повече информация и on-line консултации: http://www.podovinastilki.com

Няма коментари: