сряда, 10 септември 2008 г.

Да бъдем елегантни в офиса

netinfo >> Да бъдем елегантни в офиса

Той изисква стилен външен вид, затова е добре да направите няколко важни инвестиции в дрехи

Работата в офис има своите неписани правила, свързани с външния вид, които за всеки дебютант изглеждат странни и непонятни. 

Обикновено свикнал да смята, че дрехите нямат особено значение, той/тя се сблъсква с куп изненади, когато прекрачи прага на новото работно място и огледа сновещите напред-назад елегантно облечени мъже и жени.

Да се навакса с обиколки по магазините е трудно и непосилно за все още неполучилия заплата портфейл. Офисът обаче изисква стилен (не тузарски) външен вид още в този момент и за да не се самоизолирате от останалите заради неподходящото си облекло, направете няколко важни инвестиции в дрехи. 

Не е нужно да вземете всичко наведнъж, но си гарантирайте, че на първо време имате:

панталон - нека кройката е класическа, а цветовете изчистени. Докато купите друг, ще го носите всеки ден, така че не експериментирайте, а изберете онзи панталон, който най-добре ще се комбинира с дрехите и обувките, с които разполагате. 

елегантна черна пола с дължина малко под коляното - при нея важат същите изисквания, както при панталоните. Има обаче и нещо специфично - не купувайте пола с цепка отзад. 

Специалистите твърдят, че задната част на дамското бедро не е привлекателна и затова не е нужно да се излага на показ. Можете да се спрете на модел със странична цепка, който е далеч по-фин.

кожен колан - нека цветът му да съвпада с този на обувките. Спрете се на класическа тока със средни размери и без букви, фигурки и т.н. украшения по него. 

Все пак трябва да създавате впечатление за сериозен човек, на който може да се разчита, а и дрехите издават отношението към работата. 

поне три ризи/блузи - най-добрият вариант е да имате по една за всеки ден от седмицата, но за начало и три вършат работа. Проявете въображение при избора, така че да можете да правите различни комбинации с един панталон и няколко пуловера или сако. 

Дамите са облагодетелствани заради бижутата и различните дребни аксесоари, които могат да придадат на ризата/блузата изцяло нов вид. 

черно сако - излишно е да се обяснява защо е необходимо. Достатъчно е да знаете, че черното сако може да е вашето спасение при важна среща или друго делово събиране. 

чифт обувки в кафяво или черно - нека са с деликатна подметка и без излишни джунджурии по тях.

Когато купувате дрехите, не се подлъгвайте по изкуствените материи на ниска цена. Може да се окаже, че ще ви запарват, че няма да са удобни, че ще дразнят кожата, че ще се похабят бързо от честото пране. 

От тях все пак не можете да избягате, но нека бъдат в комбинация с памук, лен, вълна. Със сигурност ще са по-скъпи, но ще ви служат дълго и вярно.

Бъдете внимателни с картинките и декорациите по дрехите. Допустими са, но без да прекалявате. Калифорнийските залези и огромните орхидеи оставете за други случаи. 

Дамите трябва да бъдат внимателни и при избора на бижута. В много фирми е недопустимо да се носят обеци с висулки, дрънкащи гривни по ръцете и т.н.

Дори при вас да не е поставено такова изискване, бъдете съобразителни и не прекалявайте нито с количеството, нито с размерите на бижутата.

Няма коментари: